Ledig tjänst – Berättarpedagog

Berättarpedagog på Sagobygden

Sagobygden drivs av den ideella föreningen Berättarnätet Kronoberg, som är den äldsta berättarföreningen i Sverige och bedriver en unik verksamhet. Vår grund är att trygga det muntliga berättandet som en del av det immateriella kulturarvet. Vi arbetar med att sprida kunskap om folksagor, sägner och folkdiktning. Vi arrangerar Nordens äldsta årligen återkommande festival, Ljungby Berättarfestival, med artister från världens alla hörn, sedan 32 år.

Vi driver Sagomuseet och Sägenplatserna i Ljungby, Alvesta och Älmhults kommuner som är besöksmål. Vi samverkar med nationella och internationella kulturinstitutioner, och har flera internationella projekt. Sedan 2014 är Berättarnätet Kronoberg en UNESCO ackrediterad förening för det immateriella kulturarvet, och 2018 upptogs Sagobygden på Unesco:s register för ”Good Safeguarding Pracitices”. Sagobygden arbetar framåt för att vara en internationell arena för muntligt berättande. Sammanlagt är vi idag 9 personer som arbetar på Sagobygden.

 

Brinner du för muntligt berättande? Då har vi jobbet för dig!
På Sagobygden får du möjlighet till ett spännande, roligt och variationsrikt arbete. Våra pedagoger arbetar med verksamhet som riktar sig från 3 månaders barn till personer med demens. Pedagogerna arbetar framförallt riktat mot skola och besöksnäringen men även mot näringslivet och vården. Som pedagog hos oss möter du alla dessa kategorier av människor och ska kunna möta dem utefter deras förutsättningar.

Det gemensamma för alla grupperna är att du får möjligheten att på ett engagerande och entusiasmerande sätt göra berättarföreställningar och pedagogiska program som lyfter fram muntligt berättande i sig, eller som ett verktyg för att nå gruppens mål. Vi hämtar vårt material främst från Sagobygdens stora berättarskatt och i arbetsuppgifterna ingår det att levandegöra denna tradition och använda den som ett pedagogiskt verktyg för vår tid.

Du får möjlighet att påverka verksamhetens innehåll genom nära samarbete med kollegor där ni tillsammans utformar pedagogiska program och projektidéer.

 

Vi söker dig som har;
Ett stort intresse för den muntliga traditionen och erfarenhet av muntligt berättande. Vi ser gärna sökande som har utbildning i muntligt berättande, pedagogik (från museum eller skolans värld), folkloristik, retorik eller storytelling. Du ska ha erfarenhet av arbete med människor i alla åldrar och ha scenvana.

Du ska vara van vid att delta och arbeta i projekt ha god samarbetsförmåga samt gilla att, många saker pågår samtidigt.
Baskrav är att kunna berätta flytande på svenska och engelska. Ytterligare språk är en merit. Vi ser med stor fördelaktighet att du kan hantera digitala verktyg så som Imovie, stopmotion, Youtube och enklare filmning.

Vi tror att du är kreativ och har förmåga att komma på lösningar och se på saker ur olika perspektiv. Om du är ansvarstagande och självständig och samtidigt tycker det är roligt att samarbeta med andra så kommer du trivas med att jobba tillsammans med oss. I arbetet som berättarpedagog behöver du vara strukturerad och ha koll på planering men i perioder av hög arbetsbelastning kunna vara flexibel om planeringen inte håller. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Övrigt:
Krav B-körkort

Arbetslivserfarenhet:
Pedagogisk erfarenhet från t.ex. museum, skola och stor berättarvana är ett krav, eller annat som vi bedömer som likvärdigt. Vi ser gärna att du har erfarenhet att arbeta i projekt, att skriva och ansöka för projektmedel. Pedagogisk erfarenhet från mellanmänskliga yrken och stor berättarvana.
Placering:
I Ljungby på Sagomuseet. Resor lokalt och regionalt tillhör vardagen men även nationellt och internationellt kan bli aktuellt.

Om lön:
Månadslön enl avtal.

Om anställningsvillkor:
100% Tillträde enligt överenskommelse. Tillsvidareanställning, vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansökan:
Spela in en 5-7 min video där du berättar både på svenska och engelska, ladda upp den på en videotjänst tex youtube, skriv in länk och ev lösenord i ansökan. Maila sedan länk, personligt brev och CV till kontakt@sagobygden.se
Ange tjänsten ”Berättarpedagog” i ämnesraden.

Om du har frågor om tjänsten kontakta Per Gustavsson eller Tine Winther, se nedan
Sista ansökningsdatum är 24 september 2021. Varmt välkommen!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare av arbetsplatsannonser, vi undanber oss vänligen men bestämt all direktkontakt.

 

Kontaktpersoner:
Per Gustavsson / Ordförande i Berättarnätet Kronoberg
per.gustavsson@telia.com
0706-31 30 93

Tine Winther / Verksamhetsledare Sagobygden
tine winther@sagobygden.se
0726-44 60 18

 

Företagets adress:
Sagobygden- Sagomuseet
Märta Ljungbergsvägen 1
341 35 LJUNGBY
0372-148 55
www.sagobygden.se