Ledig tjänst

Är du en driven producent och projektsamordnare?
Då har vi jobbet för dig!


Sagobygden

Sagobygden drivs av den ideella föreningen Berättarnätet Kronoberg som är Sveriges äldsta berättarförening och bedriver en unik verksamhet. Vår grund är att trygga det muntliga berättandet som en del av det immateriella kulturarvet. Vi arbetar med att sprida kunskap om folksagor, sägner och folkdiktning. Vi arrangerar Nordens äldsta årligen återkommande berättarfestival, Ljungby Berättarfestival, med artister från världens alla hörn. Vi driver Sagomuseet och sägenplatserna inom Ljungby, Alvesta och Älmhults kommuner som är besöksmål.

 

Vi samverkar med nationella och internationella kulturinstitutioner och har flera internationella projekt. Sedan 2014 är Berättarnätet Kronoberg en Unesco ackrediterad förening för det immateriella kulturarvet och 2018 upptogs Sagobygden på Unesco:s register för ”Good Safeguarding Pracitices”. Sagobygden arbetar framåt för att vara en internationell arena för muntligt berättande.

 

Tjänsten
På Sagobygden får du möjlighet till ett spännande och variationsrikt arbete. Vi är en kreativ arbetsplats där mycket pågår samtidigt. Dina arbetsuppgifter blir därför varierande så som att producera Ljungby Berättarfestival, samordna projekt, skriva ansökningar och bistå verksamhetsledarens när behov föreligger.

 

Du är noggrann administratör och klarar av deadlines. Du kommer att arbeta självständigt men också i lag med övriga. Resor lokalt och regionalt är vanligt förekommande, kvälls- och helgarbete kan ske vid behov.

På sommaren hjälper du till med öppethållandet av Sagomuseet. Placering är i Ljungby på Sagomuseet.

 

Din bakgrund

Vi söker dig som är engagerad, har erfarenhet av producentyrket och projekt. Du ska ha ekonomiska kunskaper, från utbildning eller från erfarenheter som vi bedömer likvärdiga. Du ska kunna uttrycka dig väl i skrift och tal på svenska och engelska. Övriga språkkunskaper är meriterande då vi har ett stort internationellt arbete. Du ska trivas med att skriva ansökningar. Erfarenheter inom berättande eller teatervärlden är en merit.

 

Du har också kompetens med att hantera sociala medier, appar och andra digitala lösningar. Vi tror att du är kreativ, har förmåga att komma på lösningar och se på saker ur olika perspektiv. Om du är ansvarstagande, självständig och samtidigt tycker det är roligt att samarbeta med andra så kommer du att trivas med att jobba hos oss. I arbetet som producent/projektsamordnare behöver du vara strukturerad, ha koll på planering och i perioder av hög arbetsbelastning kunna vara flexibel. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Vi ser fram emot att höra av just dig, varmt välkommen med din ansökan!


Sista ansökningsdag 28 maj.

Ange i ämnesraden: ”Producent/Projektsamordnare”
Maila din ansökan till: kontakt@sagobygden.se

 

Har du frågor eller behöver mer information. Kontakta:

Per Gustavsson
Ordförande i Berättarnätet Kronoberg
per.gustavsson@telia.com
070-631 30 93

 

Meg Nömgård
Verksamhetschef
meg.nomgard@sagobygden.se
072-644 60 20