Ledig tjänst Verksamhetsledare

Sagobygden

Sagobygden drivs av den ideella föreningen Berättarnätet Kronoberg som är Sveriges äldsta berättarförening och bedriver en unik verksamhet.

Vår grund är att trygga det muntliga berättandet som en del av det immateriella kulturarvet. Vi arbetar med att sprida kunskap om folksagor, sägner och folkdiktning. Vi arrangerar Nordens äldsta årligen återkommande berättarfestival, Ljungby Berättarfestival, med artister från världens alla hörn.

 

Vi driver Sagomuseet och sägenplatserna inom Ljungby, Alvesta och Älmhults kommuner som är viktiga besöksmål. Vi samverkar med nationella och internationella kulturinstitutioner och har flera internationella projekt. Sedan 2014 är Berättarnätet Kronoberg en Unesco ackrediterad förening för det immateriella kulturarvet och 2018 upptogs Sagobygden på Unesco:s register för ”Good Safeguarding Pracitices”. Sagobygden arbetar framåt för att vara en internationell arena för muntligt berättande.

 

Är du vår nya verksamhetsledare?  

Vi söker nu en verksamhetsledare med personal- och budgetansvar som uppskattar rollen som inspiratör med utgångspunkt i verksamhetens uppdrag. Verksamhetsledaren leder arbetet i dialog med medarbetarna, styrelsen och medlemmarna. I rollen ingår att ha det övergripande ansvaret för att utveckla verksamheten, företräda Sagobygden, utveckla nationella och internationella samarbeten samt verka för ökad extern finansiering. Tjänsten utgår från Sagomuseet i Ljungby, och kvällsmöten, arrangemang och resor i tjänsten förekommer.

 

Din bakgrund, utbildning/erfarenhet
Vi söker dig som har erfarenhet av och framgångsrikt lett verksamhet inom kultursektorn och/eller besöksnäringen. Du är administrativt lagd med förmåga att tänka övergripande och strategiskt samt agera entreprenöriellt. Du har högskoleutbildning från kultursektorn eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Vi värdesätter att du har kunskap om den muntliga berättarkulturen och att du själv är en engagerad och inspirerande berättare. Du är prestigelös, lyhörd, kommunikativ med god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift. Vi uppskattar om du har kunskap av arbete i en ideell förening. Ett stort och aktivt kontaktnät inom berörda sektorer och även internationellt, är meriterande.

 

Din personlighet
Vi söker dig som vill arbeta på en kreativ arbetsplats som är framåt och i ett förändringsskede. Du brinner för kultur- och kulturförmedling och vågar tänka utanför de traditionella ramarna. Vår verksamhet bedrivs inom såväl kultur, besöksnäring, pedagogik, vård och näringsliv, så du behöver därför vara bekväm att röra dig mellan dessa områden.

Du trivs med nya utmaningar i ett jobb med stort ansvar, samtidigt i ett tätt samarbete med övriga medarbetare med ett gemensamt ansvar för helheten. Du är mån om att skapa en god stämning på arbetsplatsen, är uppmuntrande och lyhörd, och ser kollegors kompetenser och möjligheter och kan delegera.

Som person är du nyfiken och har en god organisatorisk förmåga, men har också förmåga att vara flexibel och kunna prioritera om din arbetsdag. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Övrigt: Krav B-körkort

Ansökan: Vi intervjuar löpande men önskar din ansökan senast 15/7 2021. Maila din ansökan inklusive ett cv, och ange i ämnesraden ”Verksamhetsledare”: kontakt@sagobygden.se

Omfattning: Heltid 100%

Varaktighet: Tillsvidare. Vi tillämpar sex månaders provanställning

 

Kontaktpersoner
Per Gustavsson, ordförande Berättarnätet Kronoberg,
070-631 30 93, per.gustavsson@telia.com

Ellen Sjömålen, personalrepresentant,
072-644 60 21, ellen.sjomalen@sagobygden.se

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.