Vi som arbetar här

Vi som arbetar på Sagobygden

BILDER… MER TEXT OM VARJE KOLLEGA…

Verksamhetschef
Meg Nömgård

Meg har alltid dragits till de gamla berättelserna om våra väsen, och den relation de har med oss människor. På småländska stigar, där väsena ha trappat eller kanske fortfarande trampar (?), trivs hon utmärkt, till häst eller med joggingskorna på. Ständigt nyfiken på att finna nya stigar i såväl jobbet som i privatlivet gör vardagen till ett äventyr, precis som i sagornas värld.

Har huvudansvar för Sagobygdens verksamhet.
072-644 60 20, 0372-148 88
meg.nomgard@sagobygden.se

 

Kommunikatör & producent
Lotta Welmsö

Kreativ, något envis varelse och ständigt nyfiken, uppskattar färg och form, känner lyckan landa när man får till det där lilla extra i det mesta, retar kollegor genom att flytta blomvasen 5 cm till vänster eller möblerar om hela museibutiken efter färg…. Hästar, yoga, vandring och familj är också en del av livet.
Ser till att vi syns och hörs ute i mediebruset, på alla tänkbara kanaler. Även idémakare tillsammans med kollegorna kring evenemang och aktiviteter inom Sagobygden.

072-644 60 16, 0372-148 55 vx
lotta.welmso@sagobygden.se

 

Kanslist
Dörthe Drewsen

Dörthe är den kollegan med de många talangerna, hon ser till att siffrorna hamnar på rätt sida mellan kredit och debit, guidar i museet på tre olika språk, och spettar fram storsten när dammen skall renoveras. När det blir dags för paus åker trummorna fram eller kan det bli en tur till skogs med hästarna, däremellan hinner Dörthe också rädda folk i sjönöd, massera krånglande hästar med värk och  läsa sagor för döttrarna två.
Bokföring, lönehantering och semesterplanering är några av Dörthes uppgifter på museet.

0372-148 55 vx
dorthe.drewsen@sagobygden.se

 

Berättarpedagog
Mikael Thomasson

”Jag bor på tre ställen, i Ljungby, Göteborg och Bovalsstrand
Jag är gift och har två vuxna barn
Jag jobbar med ett av mina allra största intressen
Jag är en stor musikälskare med en stor samling av album och låtar både på nätet och in real life
En gång i månaden träffar jag de andra i min gubb-bok-cirkel.
Kopplar av på riktigt gör jag när jag tar ekan ut på havet för att fiska”
Arbetar med barn och ungdomar, men även med fortbildning för pedagoger, berättarprogram och guidningar på museet.

072-644 60 17, 0372-148 66
mikael.thomasson@sagobygden.se

 

Berättarpedagog
Tine Winther

Husbilen packas med cykel, böcker, garn och god mat. Sen bär det ut i det gröna. Där det finns en skog eller en strand stannar vi, då cyklar eller vandra vi, smakar på den lokala maten och kulturen. Lutar sig tillbaka i en god stol efter dagens upplevelser, och så åker böckerna och stickningen fram, händerna har svårt att bara vila.
Sen skrattar jag högt, vissa tycker för högt, ser man mig inte så hör man var jag är.
Mitt ursprung går inte att tvätta bort, en ironisk dansk humor ligger och pyr hela tiden och längtan efter Danmark är konstant. Dock har jag lärt mig att älska Sverige och de småländska skogarna och fram för allt dialekten, redigt krabbigt blir det ibland men med ett smittande skratt fixar det mesta sig.
Arbetar med barn och ungdomar, men även med fortbildning för pedagoger, berättarprogram och guidningar på museet mm.

072-644 60 18, 0372-148 66
tine.winther@sagobygden.se

 

Berättarpedagog
Ellen Sjömålen

Jag sover bäst i min hängmatta en stjärnklar natt och avnjuter helst mitt kaffe vid en lägereld! När jag inte är ute i skog och mark uppskattar jag att virka små finurliga figurer, föra ljudlösa samtal med mina katter och lära mig ovärderlig livskunskap av min kära dotter!
Arbetar med vår pedagogiska verksamhet på skolor, bibliotek och guidningar på museet mm.

072-644 60 21, 0372-148 66
ellen.sjomalen@sagobygden.se

 

Allfixare & Vaktmästare
Majvor Andersson

Majvor är Sagobygdens jonglör när det gäller att hitta finurliga, ibland smått otroliga, lösningar på det mesta, från småspik till trädgårdens bevattningsanläggning eller renovering av Sägenskåp. På fritiden är det familj, traktorer och skogspromenader som gäller, när hon inte jagar bra och ha prylar till traktes mest hemliga förråd…

majvor.andersson@sagobygden.se
072-644 60 19, 0372-148 45

 

Lokalvårdare
Inga-Lill Eriksson

Inga-Lill är kollegan som ser till att Sagomuseets spännande rum och utställningar är rena och fina när du kommer på besök. Om hon någon gång inte dyker upp till kafferasten, har hon med största sannolikhet fastnat i Lindormens mage…  När Inga-Lilla är ledig uppskattar hon raska långpromenader och fika i solen på balkongen.

kontakt@sagobygden.se
0372-148 55 vx