Utbildning och kurser

”Muntligt berättande i pedagogisk praktik” 15 hp
DISTANSUTBILDNING MED 4 NÄRTRÄFFAR I SAMARBETE MED LINNÉUNIVERSITETET

Nästa kursstart sker hösten 2025, enligt nuvarande upplägg.
Distansutbildningen ”Muntligt berättande i pedagogisk praktik” sker i samarbete med Linnéuniversitet. Kursen innehåller ett bredare upplägg än tidigare kurser, som är användbart för dig som arbetar pedagogiskt i någon form, är intresserad av muntligt berättande eller söker ett extra verktyg i ditt arbete. Kursen fungerar även utmärkt för dig som söker inspiration och vill utvecklas som berättare. Kursen har ett mycket varierande innehåll med föreläsningar, seminarier, praktiska övningar samt fältstudier. 

I distanskursen ingår 4 obligatoriska närträffar (fredag-lördag), fördelat på 2 träffar i Växjö och 2 träffar i Ljungby. Tidigare studenter vittnar flerfaldigt om att dessa träffar är mycket inspirerande och utvecklande.

 

Datum för närträffar hösten 2024:
6-7 september (Växjö)
11-12 oktober (Ljungby)
8-9 november (Växjö)
6-7 december (Ljungby)

 

KONTAKT: Varmt välkommen att höra av dig till oss för mer information: tine.winther@sagobygden.se
ANSÖKAN: Öppnar 15 mars 2024. Sista ansökningsdatum är 15 april 2024.

 

Länk till distanskursen på Linnéuniversitetets sida

Länk till sidan med korta trailers om kursen

 

Bakgrunden – 2006 började Sagobygden sin ”egen” universitetsutbildning. Först i samarbete med Högskolan på Gotland, sedan genom Linnéuniversitetet där vi våren 2017 startade den mycket uppskattade kursen Muntligt berättande i förskola och skola vilken hölls i Växjö/Ljungby på 15 poäng halvfart. Den gick två gånger per år, en på vårterminen och en hybrid sommar/höst kurs. Det var en mer nischad utbildning för verksamma eller blivande lärare i förskola eller grundskola, samt till andra som mötte barn i förskole- eller skolåldern. Vi märkte dock att det fanns ett stort intresse för kursen även bland de som arbetade pedagogiskt i andra organisationer än skolan och hösten 2023 startade vi därför Muntligt berättande i pedagogisk praktik.

 

 

 

ÖVRIGT OM KURSER OCH FORTBILDNING
KONTAKTA OSS SÅ BERÄTTAR VI MER OM VAD VI KAN SKAPA

Har du en idé eller fundering? Söker du kanske nya inspel till en uppstart, ett teambygge eller ren inspiration. Våga testa något nytt, eller boka ett redan beprövat koncept. Hör av dig så sonderar vi möjligheterna tillsammans!

 

FORTBILDNING

Vill ni få verktyg att berätta muntligt i klassrummet? Lära er att ta till vara på ert lokala muntliga kulturarv? Eller gå in på djupet i Sagobygdens pedagogiska böcker Värdefulla sagor och Gränslösa Sagor? Sagobygdens berättarpedagoger har lång erfarenhet av att fortbilda pedagoger och vi skräddarsyr gärna upplägg för just er personalgrupp.

 

KURSER

Genom åren har vi genomfört kurser riktade mot näringslivet, där fokus har varit att använda muntligt berättande för bättre kommunikation och för att motivera medarbetare. Vi erbjuder även kurser för guider, såväl i guideteknik som att använda sig av muntligt berättande för att fånga publiken. Att just fånga sina åhörare är viktigt oavsett om du är guide eller företagsledare, därför erbjuder vi även kurser som ”Fånga din publik, retoriska knep och berättarteknik”. Vi kan även coacha enskilda som har ett viktigt tal att hålla.

 

Vi ser fram emot att höra av dig!
Tine Winther / Verksamhetsledare på Sagobygden

tine.winther@sagobygden.se
072-644 60 18