Geocaching – start

SKATTJAKT I SAGOBYGDEN – GEOCAHING

MED HJÄLP AV GPS KAN DU LETA EFTER SKATTER I SAGOBYGDEN

Har du någonsin letat efter en skatt? Är du nyfiken på att utforska gömda platser där det finns spännande berättelser och fasansfulla händelser? Om svaret är JA, då är Geocaching något för dig. Det enda du behöver är din mobil, kläder efter väder och ett par vakna fötter, då är du redo för en rolig och spännande aktivitet för hela familjen. Kom ihåg att packa gärna med en gofika.

.

Skattjakt är ett annorlunda sätt att uppleva Sagobygden och dess unika berättelser som du annars kanske aldrig hade hittat till. Du kan krypa in i grottan där ett litet barn gömdes, eller försök rubba den väldiga stenen, eller gå upp på galgbackens topp och känn historiens vindslag susa förbi …

.

Geocaching är världens största skattjakt där engagerade personer från hela världen placerar gömmor på mycket varierande ställen. En skatt kallas för en cache. Cachen består ofta av en liten ask, som kan innehålla olika föremål, ofta små. Här är tanken att du tar ett av dessa från ’skattkistan’ och ersätter det med något ting du har med dig. Bra att ta med olika saker i mindre storlek, så att det med säkerhet får plats. Just där, när du hittat skatten (cachen) är det förväntningarnas stund, vad finns i skattgömman?

.

Kom igång med Geocaching

1. Börja med att besöka www.geocaching.com och
2. Skapa ett konto där online eller via appen Geocaching
3. Ladda hem GPS-koordinaterna till din mobil för att hitta till cachen. (Mer instruktioner finner du på hemsidan)

För att söka efter Sagobygdens cacher, välj filter vid sökfunktionen och under rubriken ”Gömd av” skriver du in Sagobygden.

.

 

SAGOBYGDEN HAR TVÅ OLIKA SERIER AV CACHER

Klicka på valfri rubrik för mer information och ta ett steg närmare starten på din skattjakt.

1. Sagoskatter med geocacher  – 20 stycken spännande berättelser finns gömda i HELA Sagobygden.

2. Mickel i Långhult – 23 cacher samlade kring byn Långhult som alla kretsar kring sagoberättaren Mickels liv

 

UT OCH LETA – UPPTÄCK SÅVÄL VACKER NATUR OCH BERÄTTELSER I DET FRIA.

Vi tar gärna emot bilder från dina utflykter, maila och skriv några rader om er och platserna ni besöker. Vi önskar er Lycka till!
Och om ni upptäcker något som verkar oklart, hör av er till oss kontakt@sagobygden.se  eller 0372-148 55