Utbildning och kurser

Universitetsutbildning

Hösten 2023 startar vi en ny distansutbildning på Linnéuniversitet – ”Muntligt berättande i pedagogisk praktik”.
Denna kurs innehåller ett bredare upplägg än tidigare kurser, som är användbar för dig som arbetar pedagogiskt i någon form, är intresserad av det muntligt berättande, som söker ett extra verktyg i ditt arbete och kursen fungerar även utmärkt för dig som söker inspiration och vill utvecklas som berättare. Kursen har ett mycket varierande upplägg med föreläsningar, seminarier, praktiska övningar samt fältstudier. Läs mer i kursplanen. Du är också varmt välkommen att kontakta oss för mer information: tine.winther@sagobygden.se
OBS: Sista ansökan till hösten 2023 är 17 april.

 

Länk till Linnéuniversitetets sida
Ladda ner kursplanen här

.

Bakgrunden – 2006 började vi vår ”egen” universitetsutbildning. Först på Högskolan på Gotland, sedan genom Linnéuniversitetet där vi våren 2017 startade den mycket uppskattade kursen Muntligt berättande i förskola och skola vilken hölls i Växjö/Ljungby på 15 poäng halvfart. Den gick två gånger per år, en på vårterminen och en hybrid sommar/höst kurs. Det var en mer nischad utbildning för verksamma eller blivande lärare i förskola eller grundskola, samt till andra som mötte barn i förskole- eller skolåldern.

 

Fortbildningar

Vill ni få verktyg att berätta muntligt i klassrummet? Lära er ta till vara på ert lokala muntliga kulturarv? Eller gå in på djupet i Sagobygdens pedagogiska böcker Värdefulla & Gränslösa Sagor? Sagobygdens berättarpedagoger har lång erfarenhet av att fortbilda pedagoger och vi skräddarsyr gärna upplägg för just er personalgrupp.

 

Kurser

Genom åren har vi genomfört kurser riktade mot näringslivet, där fokus har varit att använda muntligt berättande för bättre kommunikation och för att motivera medarbetare. Vi erbjuder även kurser för guider, såväl i guideteknik som hur de kan använda sig av muntligt berättande för att fånga sin publik. Att just fånga sina åhörare är viktigt oavsett om du är guide eller företagsledare, därför erbjuder vi även kurser i just ”Fånga din publik, retoriska knep och berättarteknik”. Vi kan även coacha enskilda som har ett viktigt tal att hålla.

T.ex har vi genomfört: HIAB – under 4 dagar träffade vi 128 av HIABs internationella chefer för en kurs med ”Communicate strategy with the help of Storytelling”.

Stockholms Lokaltrafik, trafikförvaltningens ledningsgrupp ”Muntligt berättarteknik för tydligare kommunikation”

Guideutbildning, Storytelling för guider; Sweguide, Vadstena Folkhögskola.

 

Kontakta oss på Sagobygden för ett första samtal

Har du en idé eller fundering, eller kanske du söker nya inspel till en uppstart, ett teambygge eller ren inspiration. Våga testa något nytt, eller boka ett redan beprövat koncept.  Hör av dig så funderar vi tillsammans. Varmt välkommen!

Tine Winther / Verksamhetsledare på Sagobygden

tine.winther@sagobygden.se
072-644 60 18