Sägenresor

Sägenresor som lämnar avtryck

En sägenresa i Sagobygden är ett annorlunda och omtyckt sätt att tillsammans med en berättare och ibland kan du även möta en historiker eller musiker på bussen, utforska spännande och vackra platser i Sagobygden. Resan går till trollberg och jättekast, offerkällor och näckens vattenhål, drakskatter och trollträd, platser för ond bråd död och herrgårdar med spöken. En resa i Sagobygden är en färd i ett landskap där det överallt finns oknytt och lortaty.

 

En sägenresa passar såväl föreningsutflykten som skolresan. För ett företaget är det ett utomordentligt kreativt sätt att låta anställda eller företagsgäster uppleva kommunerna Ljungby, Alvesta och Älmhult på ett nytt och fascinerande sätt. Och garanterat minnesvärt och något man kommer prata länge om.

 

Vi kan också skräddarsy resor efter era önskemål! Resan kan vara 1-4 timmar. En sägenresa kan också utformas som en cykeltur eller en vandring. Ibland följer en folklorist eller historiker med på resan och sätter in de folkliga historierna i sitt sammanhang och fördjupar kunskapen om trakten och historien.

 

En sägenresa i Sagobygden kan med fördel kombineras med en guidad tur på Sagomuseet eller med en berättarföreställning med mat. Kontakta oss för idéer om upplägg och en prisoffert: kontakt@sagobygden.se