Berättarföreställningar

En god berättelse fungerar i alla sammanhang. Vi arrangerar både offentliga berättarprogram i Sagobygden och interna berättarföreställningar för skolor, äldreboende, föreningar och företag. Vi erbjuder också en rad olika korta och längre föreställningar, som passar utmärkt till ett föreningsmöte, släktträff, kickoff , syjuntans jubileum, personalmötet mm. Vi kan skräddarsy efter era önskemål, kanske önskar du en koppling till ett visst tema, plats eller liknande. Genom åren har vi varit anlitade på många olika håll, t.ex. har vi berättat på många olika festivaler i Sverige men även utomlands, så som Norge, Belgien, Lettland, Förenta Arabemiraten.

Föreställningar för företag, organisationer, personer etc. Genom åren har vi fått uppdrag där uppdragsgivaren vill ge en återblick på vad som hänt i t.ex. en organisation under ett viss tidsspann, men inte önskar göra det via t.ex. en traditionell Powerpoint. Då har vi erbjudit möjligheten att  skapa en berättarföreställning tillsammans med uppdragsgivaren, byggd på dokument och intervjuer, för att sedan framföras vid olika tillställningar.

Föreställningarna är cirka 45 minuter, vissa kan vara längre. Vissa av dem kan också disponeras, om ni vill dela upp den i två akter med en pausfika emellan.
Fråga oss, så svarar vi; kontakt@sagobygden.se

 

NYTT! Borttappade flickor och glömda kvinnor med Ellen Sjömålen
Med glimten i ögat berättar Ellen om alla de borttappade flickor och glömda kvinnor som på olika vis både övervinner och bemästrar sina egna öden. Förr möter nu, skratt möter allvar och verklighet möter fiktion.

 

NYTT! Medeltida berättelser
Mitt emellan det folkliga och sakrala lotsar sagoskalden Ellen lyssnaren genom den mörka medeltiden, var den så mörk som namnet beskyller den för att vara? Berättelserna har färdats lång väg, men inte skrattar och gråter vi väl mindre åt dem idag för det? När det passar tidsmässigt kan föreställningen ackompanjeras av musik i form av medeltida sång.

 

NYTT! Mamma, vad är det som gör att jag är jag?
Vad svarar man en 6-åring som filosoferar samtidigt som hon borstar tänderna en vanlig tisdag kväll? Vad är det egentligen som har gjort att jag är den jag är och vad lämnar jag över till mina barn? Föreställningen handlar om livet och döden, om vad som formar en människa och om vad ett barn svarar när berättelsen är över.  Föreställningen är skapad av Tine Winther, och framförs av densamma.

 

NYTT! Vad är det kvinnor allra helst vill ha?
Den frågan har sannerligen jäckat män i alla tider! Med hjälp av  den engelska medeltida författarens  Geoffery Chucher, och hans Canterbury tales får du svaret på denna eviga gåta! Låt Meg Nömgård föra dig till Kung Arthurs hov med riddarna av Runda bordet för att tillsammans upptäcka kvinnors innersta önskningar!

 

HÄR FLER PROGRAM VÄLJA BLAND..

Från Skåne till Småland och lite däremellan.
Eva Andersson berättar från sin otroligt osannolika barndom och lite mer.

En salig blandning eller en osalig röra
Roliga, underfundiga och annorlunda berättelser om hur allting en gång kom till. Eva Andersson berättar.

Kloka kvinnor och finurliga flickor
Visst finns det sagor och sägner med kvinnliga huvudpersoner och hjältar. Per Gustavsson berättar.

Från Adams äpple till himmelens stjärnor
Om människans strävsamma liv på jorden och försöken att leva ihop både med vilda djur och oknytt. Ett berättarprogram som bygger på folkliga legendsagor. Per Gustavsson berättare.

Kärleken kommer, kärleken går…..
Alla behöver kärlek! Hur vet man när det är kärlek?
Lyssna till Siw Svenssons roliga, sorgsna eller grymma kärlekshistorier

Möt kända personer, deras liv och leverne
I bagaget finns Carl von Linné, Selma Lagerlöf och Pelle Näver.
Har du önskemål om annan känd person? Kontakta Siw Svensson så berättar hon.

Jimi Hendrix pannband – och andra skrönor om rock
Förr handlade sägner om tomtar och troll, numera handlar de bland annat om rockstjärnor.
Lyssna till mer eller mindre sanna berättelser om U2, Beatles, Dylan m fl.
Mikael Thomasson berättar. Om så önskas görs föreställningen med musiker.

Jorden runt på 45 minuter
Mikael Thomasson berättar historier från stora delar av världen. Myter, sagor och legender samsas med resminnen och berättarglädje.

 

ÖVRIGA PROGRAM ATT UPPLEVA OCH BOKA

Sommar i Sagobygden
Under tre sommarmånader fylls Sagobygden med muntliga berättelser på magiska platser, caféer, gårdar, gallerier mfk. Upptäck platser som du inte visste fanns! Hör bortglömda berättelser som varit gömda i landskapet i hundratals år!
Information om programmet hittar du i foldern, på facebook eller här på hemsidan under evenemang

 

Program för äldreboende
Minns du? är ett program med berättelser, sånger, lukter, smaker och ting från förr. Programmet är särskilt framtaget för äldreboende och lämpar sig för mindre grupper.
Mer information hittar du under menyn Boka oss / Vård och omsorg.