Kulturskolan

MUNTLIGT BERÄTTANDE PÅ LJUNGBY KULTURSKOLA

Häng med på muntliga berättande! Tycker du om att berätta historier? Gillar du spänning, roligheter och skratt? Dras du till det mystiska? Vill du skapa själv? Vill du hotta upp en gammal berättelse och göra den till din egen? 

 

Då är muntligt berättande på kulturskolan något för dig. Vi vågar lova, att när vi träffas så blir varje tillfälle helt unikt. 

 

Du kommer att få möjlighet att utveckla och testa ditt mod, din fantasi och ditt sätt att berätta en historia. Det kommer att finnas möjlighet att stå på scen, framför en grupp, inför vännerna eller i klassrummet. Självklart väljer du själv när och om du vill berätta inför andra eller bara i din grupp. Det är både spännande och det ger en känsla av lycka, när du träffar en publik. Allt görs och skapas efter dina egna förutsättningar. 

 

Genom lekfulla övningar kommer vi testa på och lära oss hur man kan bygga en historia, där du kan använda din speciellla skaparlust och egna fantasi. 

 

En tradition av berättande

I Ljungby har vi en lång tradition i att berätta muntligt, vi är faktiskt världsunika på flera sätt. Och tänk att man kunnat höra folksagor, spökhistorier, monsterberättelser, sanningar och lögner sedan flera hundra år tillbaka. Och nu är det vår tur att föra traditionen vidare.

 

Bra att känna till !

Det är också löpande intag under terminerna, så du är alltid välkommen att hälsa på oss.

Ålder från 9 år och upp till och med 19 år (gymnasiet)

 

Anmäl dig kursen på Ljungby Kulturskola här!

Känn dig varmt välkommen, och hör gärna av dig till nedan kontakter om du har några frågor!

 

Eleverna på Muntligt Berättande har bland annat också arbetat med digitala verktyg:

 

Kontakter:

Kulturskolan 

0372-78 92 25 

kulturskolan@ljungby.se 

 

Berättarpedagog  Camilla Ek
072-088 25 80, 0372-148 66, 148 55 Vx.
camilla.ek@sagobygden.se

 

Berättarpedagog  Mia Vickell
072-644 60 17, 0372-148 66, 148 55 Vx.
mia.vickell@sagobygden.se