Lilla Galleriet

LILLA GALLERIET PÅ SAGOMUSEET *

UTSTÄLLNINGAR

Precis innanför vår butik finner du Lilla Galleriet. Det är precis så det är, ett litet ljust rum, som bara det bär på oändliga historier från svunna tider som pensionat, apotek, bostad… Ett av Sveriges mest ”möjliga rum”, skulle vi också kunna presentera det som. Det kan som få andra utrymmen i närheten, förvandlas till ett helt sagolikt inbjudande galleri, mitt i Sagobygden, och just här, vill vi kunna bjuda in alla typer av konstuttryck. Bara vi ser och känner en koppling till något av det magiska, mytiska, trolska, berättandet, det sköna, det konstiga, det överraskande… Möjligheten att ställa ut här, är med andra ord, både utmanande, kul och överraskande!
Vi välkomnar både lokala, nationella och internationella konstnärer, proffs eller amatör, det är budskapet och övertygelsen som är det viktigaste..

 

*Vi följer de rekommendationer som ges angående Corona, så när du kommer till Sagomuseet, kommer vi berätta mer om hur besöket går till. Allt för att skapa en trygg och minnevärd vistelse här.

 

KREATIVA MÖTEN

I samband med varje utställning söker vi knyta an någon form av kreativ utmaning för besökarna, den kan se väldigt olika ut, och ska fungera för alla åldrar. Vid skolloven kan vi till exempel koppla på workshops på ett specifikt tema, tecknar-prova-på med konstnären, skaparverkstad osv.

 

Intresserad av att ställa ut hos oss, kontakta då producent lotta.welmso@sagobygden.se

 

 

PÅGÅENDE UTSTÄLLNING

SOMMAREN 2020


WEBB-VERNISSSAGE 16 juni

Mellan dröm och saga av Lena Edvardsson från Helsingborg.

Om du frågar Lena om hennes konst, kanske hon svarar så här
”- Berättande konst som tar dig med på en resa, någonstans mellan dröm och saga.”

 

LILLA GALLERIETS SOMMAR-SKAPAR-UTMANING

Ta dig tiden, och låt sinnena inspireras av Lenas konst på Lilla Galleriet.  Kanske fota din favorit och ta med hem och tänk till..
Vi hoppas du vill vara med och bidra till en utställning som är tänkt att visas under Finissaget den 30 augusti.
Det kan vara med ett ord, en berättelse, eller en teckning som man lämnar in i Sagomuseet alldeles egna önskelåda… Alla åldrar välkomnas!

Kontakta oss för mer info: lotta.welmso@sagobygden.se