Lilla Galleriet på Sagomuseet

UTSTÄLLNINGAR

Precis innanför vår butik finner du Lilla Galleriet. Ett litet ljust rum, som bär på oändliga historier från husets svunna tider som pensionat, apotek, bostad… Ett av Sveriges mest ”möjliga rum”, skulle vi också kunna presentera det som. Det kan som få andra utrymmen i närheten, förvandlas till ett helt sagolikt inbjudande galleri, mitt i Sagobygden, och just här, vill vi kunna bjuda in alla typer av konstuttryck. Bara vi ser och känner en koppling till något av det magiska, mytiska, trolska, berättandet, det sköna, det konstiga, det överraskande… Möjligheten att ställa ut här, är med andra ord, både utmanande, kul och överraskande! Vi välkomnar både lokala, nationella och internationella konstnärer, proffs eller amatör, det är budskapet och övertygelsen som är det viktigaste..

 

KREATIVA MÖTEN

I samband med varje utställning försöker vi knyta an till någon form av kreativ utmaning för besökarna, den kan se väldigt olika ut, och ska fungera för alla åldrar. Under skolloven kan vi till exempel koppla på workshops på ett specifikt tema, tecknar-prova-på med konstnären, skaparverkstad, dikta  osv.

Intresserad av att ställa ut hos oss, kontakta kommunikatör lotta.welmso@sagobygden.se

 

 

AKTUELL UTSTÄLLNING

Under höst och vinter 22-23 ställer Konsthantverkare Ann-Britt Weidmert ut i Lilla Galleriet. Hon arbetar både i tovad ull och med pilslöjd. Det är färgstarkt, vackert, sinnligt och humoristiskt. Det är en sann glädje att gästas av både Ann-Britt och hennes talande konstverk. Pågår tom januari 2023.
.

Varmt välkommen till Sagomuseet och Lilla Galleriet!

Sommaren 2022 – Sägenresan, är ett stort pedagogiskt projekt som Sagobygden presenterade vid årets berättarfestival. Sägenresan består av sägner och väsen, två stycken från alla Sveriges landskap. Ambitionen är att pedagoger, elever och andra intresserade (även vuxna) ska kunna välja att fördjupa sig på olika nivåer och sätt. Materialet kan med fördel användas inom svenska, historia, geografi, miljö och inom språk- och demokratifrågor.  Sägenresan hemsida kommer uppdateras löpande och följa aktuella läroplaner så långt det är möjligt. Övrigt, Katarina kom i kontakt med Sagobygden första gången 2008, då hon illustrerade Per Gustavsson bok, Läskiga vidunder och sällsamma djur. Om du uppskattar dessa färgstarka och berättande bilder lika mycket som oss. Beställ affisch direkt från Katarina, men besök först Sägenresan och titta på alla bilderna.
Till Sägenresan – En digital karta över sällsamheter
För beställning av affischer, skriv till Katarina Strömgård