Lilla Galleriet

LILLA GALLERIET PÅ SAGOMUSEET *

UTSTÄLLNINGAR

Precis innanför vår butik finner du Lilla Galleriet. Ett litet ljust rum, som bär på oändliga historier från husets svunna tider som pensionat, apotek, bostad… Ett av Sveriges mest ”möjliga rum”, skulle vi också kunna presentera det som. Det kan som få andra utrymmen i närheten, förvandlas till ett helt sagolikt inbjudande galleri, mitt i Sagobygden, och just här, vill vi kunna bjuda in alla typer av konstuttryck. Bara vi ser och känner en koppling till något av det magiska, mytiska, trolska, berättandet, det sköna, det konstiga, det överraskande… Möjligheten att ställa ut här, är med andra ord, både utmanande, kul och överraskande!
Vi välkomnar både lokala, nationella och internationella konstnärer, proffs eller amatör, det är budskapet och övertygelsen som är det viktigaste..

 

*Vi följer de rekommendationer som ges angående Corona, så när du kommer till Sagomuseet, kommer vi berätta mer om hur besöket går till. Allt för att skapa en god och minnesvärd vistelse här.

 

KREATIVA MÖTEN

I samband med varje utställning söker vi knyta an någon form av kreativ utmaning för besökarna, den kan se väldigt olika ut, och ska fungera för alla åldrar. Under skolloven kan vi till exempel koppla på workshops på ett specifikt tema, tecknar-prova-på med konstnären, skaparverkstad, dikta  osv.

Intresserad av att ställa ut hos oss, kontakta kommunikatör lotta.welmso@sagobygden.se

 

 

AKTUELL UTSTÄLLNING  PÅGÅR  14/2 – 25/5

Vi hälsar vårens utställare varmt välkommen till Lilla Galleriet på Sagomuseet – Xanna Åkervinda Keramiker. Vernissage och Berättarkväll 14/2 kl 18.30

Xanna skapar konst med hela sitt jag, hennes konst är personlig och varje pjäs är helt unik. ”Kanske en dag min skapelse vill lyfta sina vingar och flyga, eller åtminstone hitta hem”. Hon började som tecknare men när hon mötte leran första gången, ja då blev hon kär. Leran är så levande, krävande och erotisk, att den gick inte att motstå.

Utställningen visas i naturens och folktrons tecken. Du kommer bland annat möta Maran, Basilisken, Näcken, Bäckahästen, Skogrået med flera. Den kreativa delen sker på Sagomuseets Glasveranda, och det är skapande med trollig origami. Du får prova på detta fantastiska mönsterskapande i papper. Vi har dukat upp ett bord med färgpennor, lösa mallpapper, och några färdiga modelltips att titta på, så det finns alla möjligheter att göra något kul eller rysligt troll, passar alla åldrar.

Vi ses på Lilla Galleriet!