Lilla Galleriet på Sagomuseet

UTSTÄLLNINGAR

Precis innanför museibutiken finner du Lilla Galleriet. Ett charmigt inbjudande rum, som bär på oändliga historier från husets svunna tider som pensionat, apotek, bostad… Ett av Sveriges mest ”möjliga rum”, skulle vi också kunna presentera det som. Det kan som få andra utrymmen i närheten, förvandlas till ett helt sagolikt inbjudande galleri, mitt i Sagobygden. Här vill vi kunna bjuda in alla typer av konstuttryck. Bara vi ser och känner en koppling till något av det magiska, mytiska, trolska, berättandet, det sköna, det konstiga, det överraskande… Möjligheten att ställa ut här, är med andra ord, både utmanande, kul och överraskande! Vi välkomnar både lokala, nationella och internationella konstnärer, proffs eller amatör, det är budskapet och övertygelsen som är det viktigaste.

 

KREATIVA MÖTEN

I samband med varje utställning försöker vi knyta an till någon form av kreativ utmaning för besökarna, den kan se väldigt olika ut, och ska fungera för alla åldrar. Under skolloven kan vi till exempel koppla på workshops på ett specifikt tema, tecknar-prova-på med konstnären, skaparverkstad, dikta  osv.
Intresserad av att ställa ut hos oss, kontakta kommunikatör lotta.welmso@sagobygden.se

 

AKTUELL UTSTÄLLNING

Kronmakaren, tillika konsthantverkare Britten Toftarp är sommarens utställare.
Vernissage 16 juni kl 17.30 på Lilla Galleriet under festivalen.
Utställningen ”Brudkronan svartnar” pågår från 16 juni till den 28 september.
Varmt välkommen till en överraskande, lekfull, färgsprakande och historisk utställning, galleriet har aldrig tidigare inrymt något liknande. Till utställningen kommer det finnas en kreativ hörna för hela familjen.

Klicka här för intressant presentation av Kronmakarens utställning

Varmt välkommen till Sagomuseet och Lilla Galleriet!

TIDIGARE UTSTÄLLNINGAR

Sommaren 2022 – Sägenresan, är ett stort pedagogiskt projekt som Sagobygden presenterade vid årets berättarfestival. Sägenresan består av sägner och väsen, två stycken från alla Sveriges landskap. Ambitionen är att pedagoger, elever och andra intresserade (även vuxna) ska kunna välja att fördjupa sig på olika nivåer och sätt. Materialet kan med fördel användas inom svenska, historia, geografi, miljö och inom språk- och demokratifrågor.  Sägenresan hemsida kommer uppdateras löpande och följa aktuella läroplaner så långt det är möjligt. Övrigt, Katarina kom i kontakt med Sagobygden första gången 2008, då hon illustrerade Per Gustavsson bok, Läskiga vidunder och sällsamma djur. Om du uppskattar dessa färgstarka och berättande bilder lika mycket som oss. Beställ affisch direkt från Katarina, men besök först Sägenresan och titta på alla bilderna.
Till Sägenresan – En digital karta över sällsamheter
För beställning av affischer, skriv till Katarina Strömgård