Lilla Galleriet

LILLA GALLERIET PÅ SAGOMUSEET *

UTSTÄLLNINGAR

Precis innanför vår butik finner du Lilla Galleriet. Det är precis så det är, ett litet ljust rum, som bara det bär på oändliga historier från svunna tider som pensionat, apotek, bostad… Ett av Sveriges mest ”möjliga rum”, skulle vi också kunna presentera det som. Det kan som få andra utrymmen i närheten, förvandlas till ett helt sagolikt inbjudande galleri, mitt i Sagobygden, och just här, vill vi kunna bjuda in alla typer av konstuttryck. Bara vi ser och känner en koppling till något av det magiska, mytiska, trolska, berättandet, det sköna, det konstiga, det överraskande… Möjligheten att ställa ut här, är med andra ord, både utmanande, kul och överraskande!
Vi välkomnar både lokala, nationella och internationella konstnärer, proffs eller amatör, det är budskapet och övertygelsen som är det viktigaste..

 

*Vi följer de rekommendationer som ges angående Corona, så när du kommer till Sagomuseet, kommer vi berätta mer om hur besöket går till. Allt för att skapa en trygg och minnevärd vistelse här.

 

KREATIVA MÖTEN

I samband med varje utställning söker vi knyta an någon form av kreativ utmaning för besökarna, den kan se väldigt olika ut, och ska fungera för alla åldrar. Under skolloven kan vi till exempel koppla på workshops på ett specifikt tema, tecknar-prova-på med konstnären, skaparverkstad, dikta  osv.

Intresserad av att ställa ut hos oss, kontakta kommunikatör lotta.welmso@sagobygden.se

 

 

PÅGÅENDE UTSTÄLLNING

SOMMAREN 2021 – Fotoutställningen Trolsk  av Lars Wahlström och Oknytt.com

 

Dags för våra vänner, dessa mytomspunna väsen, att flytta vidare efter en fantastisk sommar.

Vi hälsar dig välkommen till ett Finissage  – Torsdag 23/9 kl 18.30 på Sagomuseet

Kom och förundras – sista dagen för den uppskattade utställningen som fått oss att förstå – att dessa väsen är på riktigt.

.
Vi utlovar en något ’eldig’ kväll i folktrons tecken. Det blir mingel, tilltugg, berättande av Ellen och en ”bakom-kulisserna-visning” av fotograf Lars Wahlström om hur bilderna har skapats i denna fotoutställning. Vi börjar utomhus om vädret tillåter. Vi kommer också dra vinnare bland alla teckningar vi fått in under sommaren, som inspirerats av väsen-berättelserna och de trolska bilderna.
.
Fri entré! Förboka senast 20/9 så kan vi beräkna tilltugget: kontakt@sagobygden.se
.
Varmt välkommen!
.

Om sommarutställningen – ”Utställning Trolsk visas både inne och ute på Sagomuseet, och är en del av sommarens berättarguidning. Den pågår från 15 juni till 23 september. Du kan också skapa sitt egna väsen, på Lilla Galleriet hittar du material. Ta med hem, eller häng upp på linan. Varmt välkommen till ett ställe där väsen blir på riktigt, och du kan stå där öga mot öga mor några av dem.”