Appar

Appar för smartphone

Upplev Sagobygden med hjälp av din smartphone. Sagomuseets appar gör din upptäcksfärd i Sagobygden upplevelserik. Lyssna på berättelser och se bilder. Apparna guidar dig till besöksmålet.

Sagobygden – app iPhone & Android

Tycker du om roliga och spännande berättelser? Vill du upptäcka natursköna och fantasieggande platser? Appen guidar dig till 40 magiska platser i Sveriges Sagobygd. Sagobygden är sydvästra Småland med kommunerna Ljungby, Alvesta och Älmhult.

En upptäcktsfärd i Sagobygden bjuder på utflyktsmål för hela familjen. Besök trollberg och drakskatter, jättestenar och näckens sjö. När du väl nått målet för din resa, kan du lyssna på platsens berättelse och se bilder som levandegör vad som en gång har hänt just där du står.

Naturligtvis kan du också sitta hemma i soffan och med hjälp av appen resa i Sagobygden fantastiska värld.

Du kan lyssna på historierna på svenska, engelska eller tyska.

Med hjälp av appen kan du också leta skatter i Sagobygden. Skatten du finner är förstås en spännande historia. Även här kan du välja på svenska, engelska eller tyska.

Sagobygdens hjärta är Sagomuseet i Ljungby, ett museum både för små och stora. Appen ger dig alltid aktuell information om allt spännande som händer på museet.

Ladda ner appen:

iPhone

Android

 

Ljudspår Stavsjö

Ljudspår Stavsjö guidar besökaren på trollstigar längs sjöarna Klockesjö och Skinnesjö. Här vid de små sjöarna har folk upplevt märkliga ting.

 

OBS! APPEN FÖR ANDROID FUNGERAR EJ.
Och vi har tyvärr inget besked att ge när det kan vara åtgärdat. Felet är relaterat till nya tekniska villkor på Google.
För Iphone fungerar den fint, laddas ner från App-store.

 

Röst, musik, ljud och bilder samverkar och levandegör de gamla berättelserna om tomtar och troll, näck och jättar. Vandringen är 3 kilometer lång och tar en timme i sakta mak. Den går längs lättframkomliga stigar.

Appen har skapats av ljudkonstnären Hans Sydow, grafiske designern och illustratören Christina Ann Sydow, berättaren Per Gustavsson, teknikern Sune Hede och fotografen Steve Anderson.

Appen har producerats med stöd av Statens Kunstfond, Danmark och Länsstyrelsen i Kronobergs län. Appen finns både för iPhone och Android och den är gratis.

OBS: Om du upptäcker att något inte fungerar som väntat, hör av dig till oss!
kontakt@sagobygden.se

 

Här laddar du ner Ljudspår Stavsjö för iPhone: https://itunes.apple.com/se/app/ljudspaar/id988714169?mt=8