Vi stickar och snackar om stickat med konstnär Emma Hasselblad

Datum: 13 november

Tid: Kl 18.30 - Ca kl 20.00

Plats: Sagomuseet

Entré: Pris 50 kr/medlem, 100 kr/icke medlemmar. Anmäl gärna till; kontakt@sagobygden.se

Evenemang

Under sommaren har Sagomuseets trädgård dekorerats med färgglada gerillastickade ting, i busken, på lyktstolpen, på sofforna, på statyn osv. Allt för att flagga inför höstens stickglada utställning på Lilla Galleriet med Emma Hasselblad.

ONSDAG 13 NOVEMBER Kl 18.30

Den här kvällen är du välkommen med eller utan din stickning..  Slå dig ner i berättarrummet så stickar, fikar och lyssnar vi till stickkonstnär Emma Hasselblad* som berättar om vad som får hennes skaparlust att landa i just stickkonsten. Samtalskollega är Tine Winther, passionerad hobbystickare och verksamhetsledare på Sagobygden.

 

Sjävklart tittar vi till Lilla Galleriet, där Emmas stickglada utställning ”Drömmar” hänger. Utställningen pågår 4/9 – 31/1.
Vi kan bara säga en sak, vi längtar, det kommer bli så bra!

 

Anmäl gärna att du kommer så kan vi planera en enkel fika: kontakt@sagobygden.se
Pris: 50 kr/medlem, 100 kr/icke medlem

Varmt välkommen!

 

* OM TEXTILKONSTNÄR EMMA HASSELBLAD
Utställningen Drömmar på Sagomuseet är ett samspel mellan drömmar, dagdrömmar och mardrömmar. Där gränserna mellan vad som är fantasi och vad som är verkligt blir otydliga. Textilkonstnären Emma Hasselblad visar verk som speglar dessa tillstånd med storskaliga stickade drömlika figurer och blommor.
Emma Hasselblad är textilkonstnär vars konstnärliga praktik huvudsakligen kretsar kring handstickning. Hon undersöker stickning i relation till kropp, arkitektur, historia och stickningstraditioner. Hennes teknik kan liknas vid en slags kollageteknik, vilket innebär att hon stickar olika mindre bitar som hon sedan virkar ihop till något större. Denna metod skapar en känsla av frihet i själva görandet. Emma har en MFA från HDK-Valand och är nu verksam i
Stockholm.

Mer om Emmas konst:
https://emmahasselblad.com/
https://www.instagram.com/emmahasselblad/
https://konsthantverkscentrum.se/medlem/emma-hasselblad/

 

Sagobygden med stöd av kommunerna Alvesta, Älmhult och Ljungby, Region Kronoberg samt ABF.