Samarbetsprojekt med både intryck och avtryck

Nyheter

Sagobygden har nu varit på ett sista besök i Lettland inom projektet "Storytelling a key to inclusive society" som vi gör tillsammans med staden Kuldiga. Med på resan har vi denna gång representanter från våra tre kommuner i Sagobygden: Alvesta, Ljungby och Älmhult.

Projektet har möjliggjorts med stöd av Erasmus+ (EU program). Under vårt besök har vi haft workshops med både kulturarbetare och socialarbetare. Vi har besökt daglig verksamhet, haft flera givande möten och vi gav en föreställning till en uppskattande publik.

Ett intressant inslag som vi minns med glädje, var när vi vandrade genom Kuldiga med stadens nya app, Upsides down Kuldiga*, där vi lyssnade på tokiga historier som berättades av lokala berättare. Världsarvet Kuldiga renoveras löpande, sakta och varsamt, och under projektet har vi haft fokus på arkitektur och byggnaders berättelser.

Varje tillfälle när vi parter har träffats har varit otroligt lärorika. Vi har haft mycket att diskutera, fått utbyta många nya idéer och inte minst fått se dem förverkligas.
Även om projektet nu går mot sitt slut kommer vi fortsätta ha utbyte av varandra, för här i Kuldiga har vi fått vänner för livet. Vi summerar ett lyckat projekt tillsammans!

LÄS MER OM PROJEKTET PÅ DEN ENGELSKA SIDAN