Världsberättardagen och invigning av "Trädgården berättar"

Datum: 20 mars

Tid: Kl 10.00 - Kl 12.00

Plats: Sagomuseet i Ljungby

Evenemang

Den globala hyllningen till det muntliga berättandet firas varje år kring vårdagjämningen. Årets tema är "Bygga Broar", och det firar vi med att inviga Sagomuseets senaste tillskott "Trädgården berättar".

På självaste Världsberättardagen (World Storytelling Day) vill vi bjuda in till en premiär hemma i vår egen trädgård, vid Sagomuseet. Här håller en ny upplevelse på att arbetas fram som vi kallar för ”Trädgården berättar”.

Vad är det? Det skulle kunna innebära, att när ditt längtansbehov efter berättelser uppstår, då kan du som bor i närheten eller har vägarna förbi när museet är stängt, eller fullbokat, ta en stilla promenad till museets trädgård. Plocka fram mobilen, och gör dig redo att scanna qr-koder, de kommer finnas utplacerade på olika ställen i trädgården monterade i små ramar. Hur det blir? Ja, det kan endast upplevas på plats, så…

Varmt välkommen mellan kl 10-12 för en provscanning !  

 

Klicka här för mer info om bakgrunden till Världsberättardagen

.

Lördagen den 23 mars kommer vi lyfta det muntliga berättandet i Ljungby Centrum. Som besökare kan du möta en berättare i blomsteraffären, i skoaffären, i mataffären osv. Sagobygdens berättare bjuder på noga utvalda berättelser som knyter an till respektive butiks sortiment eller en utvald produkt.
Vi börjar kl 11.00 vid Glosons lekplats i Järnvägsparken och fortsätter berätta fram till kl 14. då vi ger de sista berättartillfällena i några av stadens butiker. Detaljerat program kommer.

.

Sagobygden med stöd av kommunerna Alvesta, Älmhult och Ljungby, Region Kronoberg samt ABF.