Världsberättardagen och invigning av "Trädgården berättar"

Datum: 20 mars

Tid: Kl 10.00 - Kl 12.00. Drop in!

Plats: Sagomuseet i Ljungby

Evenemang

Den globala hyllningen till det muntliga berättandet firas varje år kring vårdagjämningen. Årets tema är "Bygga Broar", och det firar vi med att inviga Sagomuseets senaste tillskott "Trädgården berättar".

På självaste Världsberättardagen (World Storytelling Day)  bjuder vi in till en premiär i Sagomuseets trädgård. Här kommer vi presentera en ny upplevelse som fått titeln  ”Trädgården berättar”.

 

Vad är ”Trädgården berättar”?

Sammanfattat innebär det att du när som helst under dygnets alla timmar kan bege dig till Sagomuseets trädgård för att höra en god berättelse. Med din mobil scannar du någon av de QR-koder som står utplacerade i trädgården. Sex olika berättelser som alla har någon koppling till Sagobygden, och/eller trädgården. Berättelserna ges på svenska, tyska och engelska.

 

Varmt välkommen på Drop in mellan kl 10-12, Onsdagen 20 mars !  

 

Klicka här för mer info om bakgrunden till Världsberättardagen

.

EXTRA TIPS!  VI FIRAR OCKSÅ VÄRLDSBERÄTTARDAGEN 23/3

Lördagen den 23 mars kommer vi lyfta det muntliga berättandet i Ljungby Centrum. Som besökare kan du möta en berättare i blomsteraffären, i skoaffären, i mataffären osv. Sagobygdens berättare bjuder på noga utvalda berättelser som knyter an till respektive butiks sortiment eller en utvald produkt.

Vi börjar kl 11.00 vid Glosons lekplats i Järnvägsparken och fortsätter berätta fram till kl 14. då vi ger de sista berättartillfällena i några av stadens butiker. Detaljerat program kommer.

.

Sagobygden med stöd av kommunerna Alvesta, Älmhult och Ljungby, Region Kronoberg samt ABF.