BerättarSlam - Lekfull tävling i muntligt berättande

Datum: 3 september

Tid: Kl 15:00 - Ca kl 16.30

Plats: Sagomuseet i Ljungby

Entré: Fri entré!

Evenemang

DU SOM PUBLIK ÄR VIKTIG, KOM OCH HEJA. NJUT AV GOTT BERÄTTANDE SOM ÖVERRASKAR

BerättarSlam är en lekfull tävling i Muntligt Berättande.
Konferencier är Pelle Olsson, kvicktänkt och finurlig, tidigare SM-mästare i BerättarSlam kommer guida oss genom bidragen. Dagens segrare går vidare till SM-finalen i Stockholm Lördagen  7/10.

.
VAD ÄR BERÄTTARSLAM?
De tävlande deltar med två olika berättelser, som inte får överstiga 15 minuter. Det är fritt val av stilar som kan innehålla allt från improvisation till tradition, från skrönor till legender och livshistorier. Stämningen mellan publik och deltagarna kan bli riktigt tät och uppsluppen. Var beredd på en överraskande trivsam berättarupplevelse.

.

De tävlande är: Meja Olsson Rodriguez, Åke Olsson, Helena Heyman, Agneta Json Granemalm, Catharina Nord, Vibeke Hyltén Cavallius, Anna Barsk Holmbom.
För mer info ring: 076-212 67 89
.
Fri entré. Ingen förbokning.
Plats: Sagomuseet Ljungby
Har du frågor, hör av dig till kontakt@sagobygden.se eller 0372-14855
.

MER OM UPPLÄGGET:
Såväl lokala och regionala tävlingar som SM, Svenskt Mästerskap, i BerättarSlam består av två moment, dels en kvalificeringstävling, dels en final. Kvalificeringstävlingen går så till att efter lottning om turordningen berättar 3-9 tävlande var sin berättelse, som direkt efter varje framförande poängbedöms av en publikjury med 5 st jurymedlemmar.

De tre som får högst poäng i kvalificeringstävlingen går vidare till final. I omvänd turordning i förhållande till ordningen i kvalificeringstävlingen berättar de tre finalisterna ytterligare var sin berättelse, som poängsätts av juryn. Framförandena ska ske inom en tidsram av max 15 minuter för de båda berättelserna sammanlagt. Annars ges poängavdrag. Därmed har en segrare, en andrapristagare och en tredjepristagare utkorats. Segraren tackar genom att berätta ytterligare en berättelse utom tävlan. Den tävlande bör ha med sig minst tre, helst fem berättelser.

 

Huvudarrangör av SM-finalen är Berättarnätet Öst.