Finissage - Trolsk fotoutställning, och en titt bakom kulisserna

Datum: 23 september

Tid: 18.30 - ca 20.00

Plats: Sagomuseet

Entré: Fri entré. Förbokas! Begränsat antal platser.

Evenemang

Mörkret faller och marschallerna lyser upp, när vi samlas utanför museet. Där väntar Lars och Ellen redo att berätta om en trolsk afton i bild och ton...

FINISSAGE – ÅRETS SISTA DAG FÖR DEN UPPSKATTADE SOMMARUTSTÄLLNINGEN ’TROLSK´

Konsten att skapa folktrons väsen – Denna torsdag blir det ett något ’eldigt’ finissage av sommarens förtrollande fotoutställning med Oknytt och Lars Wahlström.

Vi börjar utomhus om vädret tillåter. Berättare Ellen Sjömålen inleder med väl valda historier kvällen till ära. Det blir mingel och tilltugg, på temat folktro, dvs något utöver det vanliga…
Lars kommer visa på hantverket bakom sina fotografier, ”bakom kulisserna”, hur de skapat figurerna från grunden, hittat de rätta stämningarna ute i naturen, skrivit nya sägenhistorier.

.

Vi kommer också dra några vinnare bland alla-jättemånga teckningar vi fått in under sommaren, som inspirerats av väsen-berättelserna och de trolska bilderna. Det är ren och skär lycka att se dessa mästerverk, skapade av barn och unga från 1 år och upp till vuxna.

.

Fri entré! Förboka så kan vi förbereda rätt tilltugg: kontakt@sagobygden.se

.
”Utställning Trolsk visas både inne och ute på Sagomuseet, och är en del av sommarens berättarguidning. Den pågår från 15 juni till 23 september. Under sommaren har du kunnat skapa ditt egna väsen, på Lilla Galleriet hittar du material. Ta med hem, eller häng upp på linan. Varmt välkommen till ett ställe där väsen blir på riktigt, och du kan stå där öga mot öga mor några av dem.”