Geocache event i Sagobygden

Datum: 28 maj

Tid: KL 10.00 - Kl 12.00

Plats: Start på Sagomuseet i Ljungby

Entré: Gratis.

Evenemang

Skattjakten är öppen FÖR ALLA från nybörjare till avancerade cachejägare. Experter kommer finnas på plats här på Sagomuseet, redo att visa hur du kommer igång med geocaching på riktigt. Det är en kul aktivitet för hela familjen son fungerar året om.

Lördagen 28 maj
Stort Geocache Event, nysläpp av hittills hemlig virtuell cache och många traditionella cacher i Sagobygden. De nya cacherna är utplacerade kring Sagobygdens 43 olika Sägenplatser och Sägenskåp. De kommer finnas kvar även efter dagens event.
.
Dagens upplägg passar ALLA från helt nybörjare till dig som kan det där med skattjakter. Det kommer finnas expertis på plats som visar tips och trix om hur det fungerar, och hur du kommer igång med geocaching, och ställ gärna frågorna du funderat på . Förutom spänningen med skattjakterna så är det en upplevelse i sig att komma ut till nya okända platser, som i Sagobygden ofta kan vara i orörd vacker natur.
.
Mellan kl 10.00-12.00
Introduktion inför dagens event. Experter finns på plats för att ge tips och råd hur du kommer igång / utvecklar din jakt på skatterna. För nybörjare OCH vana cache-jägare.
Gratis entré och guidning på Sagomuseet för alla denna förmiddag. Alla välkomna!

.
OBS. kl 12.00 släpps helt nya rykande färska geocacher.
Extra speciellt eftersom detta är en virtuell cache, vilket är en ovanlig och mer exklusiv form av cache. Detta är jätteovanligt, man måste uppfylla vissa krav för att skapa en virtuell cache.

.

Jonas Johannesson från Ljungby, tillhör en av Sveriges cacheentusiaster, ”Polhacka”.  Han är en av ett antal utvalda geocachare i hela världen, som blivit tilldelad/fått möjligheten att skapa dessa cacher från Geocaching.com.

.

Jonas kommer finnas på plats på Sagomuseet för att informera om uppdraget och hur det går till. När Jonas fick uppdraget, kontaktade han Sagobygden med frågan om vi var intresserade av att vara med. Självklar var vi det. Vi har redan ett stort antal Sagocacher utplacerade. Vi märker av ett ökande intresse av att ge sig ut i skog och mark. Kombinationen med naturupplevelse, historia, utmanande inslag som geocaching passar perfekt in i att kunna matcha besökarnas intresse.

.

På Geocaching.com under Sagobygden kommer alla cacher presenteras, med koordinater.
Obs. Upplägget passar ALLA, från nybörjare till den som är rutinerad geocacher.

.
Har du frågor, skriv till: kontakt@sagobygden.se
Ingen förbokning krävs, men du som kan, anmäl dig gärna på geocaching.com. Välj sköna kläder efter dagens väder ? Så vårt stående tips, kom ihåg att packa med fikakorgen.
.
KÄNN DIG VARMT VÄLKOMMEN TILL EN UPPTÄCKARDAG I SAGOBYGDEN!

.

Kontakter:
Sagobygdens Berättarantikvarie Lina Midholm, 0720-88 03 26. lina.midholm@sagobygden.se
Cache-entusiast Jonas Johannesson, 0767-91 10 04, polhacka@hotmail.com