Farmors klädkammare & Mormors linneskåp - Kul kuriosa vernissage

Datum: 17 februari

Tid: Kl 15.30 - Kl 17.00

Plats: Lilla Galleriet Sagomuseet Ljungby

Entré: Alla välkomna! Fri entré inkl tilltugg.

Evenemang

Visste du om att Agda Sjölins underkläder finns i stan? När såg du senast vackra ting som damasker, livstycken, antimakasser, broderade bonader och skira linnen, aftonväskor, pampusher... ?

En del av detta och mycket mer kan du uppleva på vårens utställning i Lilla Galleriet på Sagomuseet och en del på Eskilsgården…

 

LÖRDAG 17/2 kl 15.30 – Då blir det VERNISSAGE med tilltugg och samtal på Sagomuseet
Utställare är kreatören, illustratören, textilformgivare och samlaren Mia Einarsdotter, som också är en av medgrundarna till Sagomuseet. Alla textilier och tryck på museet är skapade av Mia
(Obs. Vernissaget ingår i Öppet hus-dagen på Eskilsgården, som ligger mittemot Sagomuseet. Kl 14-17 samma lördag. En del av Mias alster kommer visas även där, så passa på och njut!)
.
Assisterande utställare, samlare och curator är Eva Andersson. Eva är också en av de första berättarpedagogerna på Sagobygden, då med självaste Mia som chef… Eva är idag fortsatt medlem och aktiv berättare, gärna med textiler och designade kläder som tema.

Utställning har alltså huvudfokus på Lilla Galleriet på Sagomuseet, men det finns även fina alster inne på Eskilsgården. Utställningen pågår fram till 24 maj.
.
VI REKOMMENDERAR VARMT NÄSTA TILLFÄLLE ATT MÖTA EVA & MIA:

Berättarafton  – ”Siden, Sammet, Trasa, Lump” – med Mia & Eva.
TORSDAG 29/2 Kl 18.00 – Varmt välkomna!
.
Sagobygden med stöd av kommunerna Alvesta, Älmhult och Ljungby, Region Kronoberg samt ABF.