Kulturarvsdag med hållbart pyssel och ett ulligt & piligt vernissage och berättande

Datum: 10 september

Tid: 11:00 Vernissage - 12.00 - 16:00 Sagomuseet öppet, Hållbart pysssel mm

Plats: Sagomuseet i Ljungby

Entré: 100 kr/vuxen, 50 kr/barn upp tom 7 år. Obs. Inklusive lätt fika, hållbart pyssel, material som du får ta med he, Dessutom flera berättartillfällen vid pysselstationerna.

Evenemang

Det blir en ovanlig dag på Sagomuseet, där du kommer inspireras och överraskas hur hållbart kan vara kul och enkelt. Det kommer finnas olika "pysselstationer" där du får skapa egna alster som du kan ta med hem.

Kl 11.00 VERNISSAGE LILLA GALLERIET
Ett ulligt och piligt vernissage i Lilla Galleriet. Konstnär och hantverkare Ann-Britt Weidmert är på plats och visar upp sin kaxiga och busiga konst. Du blir garanterat både glad och inspirerad! Just idag visar Ann-Britt också hur du kan skapa granar som kan stå framme hela året (pyssel som du kan ta med hem)! Utställningen i Lilla Galleriet pågår fram till januari 2023
.
Kl 12.00 HÅLLBAR DAG PÅ SAGOMUSEET
Idag blir det hållbart och inspirerande hantverkspyssel på museet. Det finns tre olika stationer att välja på, gör alla eller hitta din favorit. Du är med och skapar tillsammans med oss (för hela familjen). Som extra lyx, finns det en berättare vid varje plats, redo att ge dig roliga och kloka historier på olika teman.
Du hittar oss på:
Glasverandan – Gör egna ”flaggor och vimplar” med våra grannar ”Hållbar butik”
Stora Berättarrummet –  Skapa insekts/bihotell och grodor med berättarpedagogerna
Lilla Galleriet  – Skapa annorlunda julgranar som kan stå framme hela året med utställande konstnär Ann-Britt Weidmert

.
Vi hoppas kunna så ett frö till eftertänksamhet. Just hållbart kulturarv är årets tema på Kulturarvsdagen, som arrangeras i hela landet på initiativ av Riksantikvarieämbetet*.

Har du frågor, maila oss: kontakt@sagobygden.se
.
Entré 100 kr/vuxen, 50 kr/barn upp till och med 7 år. Lätt fika ingår och tre hållbara ting som vi skapar tillsammans (att ta med hem).
.
VARMT VÄLKOMMEN!

 

*Läs mer om Kulturarvsdagen på Riksantikvarieämbetets hemsida