Skapande lördag på Sagomuseet 9/9 - Kulturarvsdagarna 2023

Datum: 9 september

Tid: Kl 12:00 - Kl 16:00

Plats: Sagomuseet i Ljungby

Entré: Entré 100 kr/vuxen, 50 kr/barn inkl det material som ingår i dagens skapande. Summan är självkostnadspris för evenemanget.

Evenemang

Denna lördag på Sagomuseet kommer det sjuda av skaparlust och bubblig nyfikenhet och när du minst anar, bjuder vi på en berättelse eller fler. Årets kulturarvsdagar firas i dagarna tre. Viktiga dagar som vi önskar ska inspirera, väcka nyfikenhet och på ett kreativt sätt får både dig och oss att vilja lära oss mer på ett lustfyllt sätt.

I ÅR FIRAR VI KULTURARVSDAGARNA i DAGARNA TRE
Årets tema är:
”Levande kulturarv”. Det kan handla om återbruk, traditioner, hantverk, mat – om de metoder, kunskaper och färdigheter som har överförts från en generation till nästa. Kulturarvsdagen är Riksantikvarieämbetets årliga temadag som ska bidra till att skapa förståelse, intresse och engagemang för kulturarvet. Välkomna att vara med när vi i Sagobygden firar kulturarvet i Sverige, den 8–10 september
.

LÖRDAG 9/9 kl 12.00-16.00
SKAPANDE LÖRDAG PÅ SAGOMUSEET
Öppet hus på Sagomuseet med skapande aktiviteter och berättelser med referenser till årets tema ”Levande kulturarv – från en generation till en annan”

Entré 100 kr/vuxen, 50 kr/barn inkl allt material som tillhör dagens skapande. Ingen förbokning behövs, det är bara att komma hit
Summan som anges är till självkostnadspris för evenemanget. Där det ingår material, får man ta med tillverkade saker hem.
.