* OBS INSTÄLLT * Prova på Bonadsmåleri - Vad sägs om ett självporträtt 10/9 - Kulturarvsdagarna 2023

Datum: 10 september

Tid: Kl 13:00 - Kl 16:00

Plats: Sagomuseet i Ljungby

Entré: Kostnad 300 kr inkl material. Anmälan senast 25/8. Summan är självkostnadspris för evenemanget. Allt material ingår och du får ta med tillverkade saker hem.   

Evenemang

Viktigt! Inga förkunskaper behövs. Det här är ett prova-på-tillfälle dit alla är välkomna, så även Picassos hängivna supporterskara... Bonadsmåleri är den tredje och sista Kulturarvsdagen i Sagobygden.

I ÅR FIRAR VI KULTURARVSDAGARNA i DAGARNA TRE
Årets tema är:
”Levande kulturarv”. Det kan handla om återbruk, traditioner, hantverk, mat – om de metoder, kunskaper och färdigheter som har överförts från en generation till nästa. Kulturarvsdagen är Riksantikvarieämbetets årliga temadag som ska bidra till att skapa förståelse, intresse och engagemang för kulturarvet. Välkomna att vara med när vi i Sagobygden firar kulturarvet i Sverige, den 8–10 september
.
* OBS SÖNDAGENS KURS I MÅLNING  ÄR INSTÄLLD *


SÖNDAG 10/9 kl 13.00-16.00

PROVA PÅ BONADSMÅLERI – VAD SÄGS OM ETT SJÄLVPORTRÄTT?
Måla ett självporträtt som berättar om dig själv. Detta måleri är en berättande, naivistisk folkkonst som var populär i Sydsverige på 1700-1800 talen.
Vi använder jordpigment och äggula på grunderad linneduk.
Ingen förkunskap krävs.

Ledare: Julia Kabell (Verksam inom bildkonst, illustration, grafisk design)
Bonadsmuseet i Unnaryd (BoMu) är ett nationellt center för sydsvenskt bonadsmåleri med uppdraget att förvalta och visa fram de historiska målningarna, samla och sprida kunskap om anekdoterna/berättelserna kring motiven och bonadsmålarna och att hålla kulturarvet levande genom att förmedla kunskap om målartekniken och materialen.

 

Kostnad 300 kr inkl material.
Plats: Sagomuseet.
Anmälan/Frågor senast 25/8 till:
tine.winther@sagobygden.se

Summan som anges är till självkostnadspris för evenemanget. Där det ingår material, får man ta med tillverkade saker hem.