Vernissage & berättarkväll på Lilla Galleriet

Datum: 14 februari

Tid: 18:30 - ca 20.30

Plats: Sagomuseet, Lilla Galleriet

Evenemang

"Leran är så levande, krävande och erotisk, att den går inte att motstå". Xannas konst personlig och unik, den förmedlar en del av henne själv. Den kreativa delen för vårens besökare är Origami!

VÅRENS UTSTÄLLARE – KERAMIKER XANNA ÅKERVINDA
Vernissage, Mingel och Berättarkväll – 14 februari kl 18.30
.
Vi hälsar vårens utställare varmt välkommen till Lilla Galleriet på Sagomuseet. Xanna skapar konst med hela sitt jag, hennes konst är personlig och varje pjäs är helt unik. ”Kanske en dag min skapelse vill lyfta sina vingar och flyga, eller åtminstone hitta hem”. Hon började som tecknare men när hon mötte leran första gången, ja då blev hon kär. Leran är så levande, krävande och erotisk, att den gick inte att motstå.

.
Utställningen är speciellt utformad för Sagobygden, och den går i naturens och folktrons tecken. Du kommer bland annat möta Maran, Basilisken, Näcken, Bäckahästen, Skogrået och många fler. Den kreativa delen blir i vår, origami, där du får prova på detta fantastiska mönsterskapande i papper. Xanna förbereder mallar, så det finns alla möjligheter för Alla åldrar.

.

Under vernissagekvällen blir det prat med konstnären, mingel med lätt tilltugg och berättande av de eminenta berättardamerna.

Vi ses på Lilla Galleriet!

.

För mer information, om öppettider och aktuell information med anledning av pandemin; 0372-148 55