Berättarcafé i Häradsbäck - Om mötesplatser

Datum: 21 november

Tid: Kl 18.00 - Ca Kl 19.30

Plats: Café Linnea, Älmhultsvägen 3, Häradsbäck

Entré: Gratis. Vi bjuder på fika.

Evenemang

MINNS DU FÖRSTA KYSSEN? Om du kommer ihåg den, då kommer du säkert ihåg platsen för denna livsomvälvande händelse. Kanske var det på en dansbana? En parkbänk? En rökruta? En konsertlokal?

VÄLKOMMEN och berätta din historia.
Alla historier uppskattas. Alla åldrar är välkomna. Vill du inte själv berätta går det bra att bara lyssna.
.
Vi ses på Café Linnéa på Älmhultsvägen 3 i Häradsbäck,
MÅNDAG 21 november kl. 18.00.
.
Sagobygden och Mötesplats Häradsbäck bjuder på fika.
FÖRANMÄLAN och frågor:
lina.midholm@sagobygden.se
072-088 03 26
.
Landskap och samhällen förändras, men minnen och berättelser lever vidare. Berättelser kan levandegöra en plats och platsen kan i sin tur levandegöra berättelsen. Berättelser som är knutna till specifika platser kan hjälpa oss att orientera oss i landskapet, de kan sprida lokalhistoria och hjälpa till att stärka gemenskapen över generations- och kulturgränser.

.
De sägenplatser som i dagsläget är utmärkta i Sagobygden (Alvesta, Ljungby och Älmhults kommuner) speglar främst en äldre berättartradition. De är insamlade i en tid då det fanns en oro för att bondesamhällets traditioner och sedvänjor skulle glömmas bort i och med industrialisering, urbanisering och emigration.
Ambitionen är att utveckla Sagobygden till att även omfatta samtida berättelser som är knutna till platser. Det kan vara stort eller litet, nytt eller gammalt, vardag eller fest, glatt eller sorgligt. Det kan vara i staden, på landet, i skolan, på jobbet, vid en badplats, på en parkbänk, på ett sjukhus, i en affär, på bio, en restaurang, ett dansställe, en idrottsplats. Det kan vara platser som finns idag, men också platser som finns i minnet. Vad, var och när som helst!

.

Välkomna!

Sagobygden i samarbete med Mötesplats Häradsbäck, ABF, Leader Linné Småland mfl.