Gränslösa veckan - Workshop - Berättande i mångkulturella klasser

Datum:

Tid: 09:00 - 12:00

Plats: Godsmagasinet i Ljungby

Entré: Pris 400 kr. Förboka. Begränsat antal platser.

Evenemang

Ett suveränt och kraftfullt redskap i undervisningen - det pedagogiska berättandet.

PEDAGOGISKT BERÄTTANDE

 

Det är ett suveränt och kraftfullt redskap i undervisningen. Det utvecklar den muntliga förmågan och stärker självförtroendet. Eleverna får större ordkunskap och grammatisk medvetenhet. Det aktiva lyssnandet tränas. Berättelser gör lärandet mer aktivt och inspirerande eftersom de väcker frågor. Och mycket mer.

 

PLATS: Godsmagasinet Ljungby
PRIS: 400 kr. Begränsat antal platser
BOKA: biljettkiosken.se/sagobygden
INFO: 0372-14855

Varmt välkommen!

 

PRESENTATION – ANNA-KARIN ÄRNSTRÖM
”Jag har jobbat i 40 år med svenska för nyanlända elever i grundskolan. Jag hade också mina sista fem tjänsteår uppdraget som förstelärare i språkutveckling på en låg och mellanstadieskola. Nu är jag pensionär men arbetar extra med svenska för vuxna. Mitt berättande har jag med hemifrån då min mamma alltid berättade egna sagor för oss.

Jag upptäckte tidigt att berättande är ett fantastiskt redskap i arbetet med språkinlärning. Under åren har jag utvecklat metoder och övningar för att öka den språkliga förmågan hos mina elever.”

 

MER OM WORKSHOPEN:
”Under vår workshop kommer jag att dela med mig av de metoder och övningar jag använt mig av i mitt arbete och som fungerar lika bra för barn med ett svagt svenskt språk som mer språkligt avancerade elever.
Jag visar hur våra elever under de tre åren på mellanstadiet lärde sig att berätta, instruera, argumentera och presentera Vi kommer kort att titta på vad styrdokumenten säger.
Vi kommer att göra praktiska övningar och förstås diskutera och utbyta erfarenheter. ”