Är du vår vikarierande producent / projektsamordnare under 2024?

Nyheter

Vi söker dig som är engagerad, har erfarenhet av producentyrket och projektledning. Det är viktigt att du har ekonomiska kunskaper, från utbildning eller från erfarenheter som vi bedömer likvärdig.

Sagobygden drivs av den ideella föreningen Berättarnätet Kronoberg som är Sveriges äldsta berättarförening och bedriver en unik verksamhet.

Vår grund är att trygga det muntliga berättandet som en del ett levande kulturarv. Vi arbetar med att sprida kunskap om folksagor, sägner och folkdiktning. Vi arrangerar Nordens äldsta årligen återkommande berättarfestival, Sagobygdens musik- och berättarfestival, med artister från världens alla hörn. Vi driver Sagomuseet och sägenplatserna inom Ljungby, Alvesta och Älmhults kommuner. Vi samverkar med nationella och internationella kulturinstitutioner och har flera internationella projekt. Sedan 2014 är Berättarnätet Kronoberg en Unesco ackrediterad förening för det immateriella kulturarvet och 2018 upptogs Sagobygden på Unesco:s register för ”Good Safeguarding Pracitices”. Sagobygden arbetar för att vara en internationell arena för muntligt berättande.

 

Är du en driven producent och projektsamordnare? Då har vi jobbet för dig!

På Sagobygden får du möjlighet till ett spännande och variationsrikt arbete. Vi är en kreativ arbetsplats där mycket pågår samtidigt. Dina arbetsuppgifter blir därför varierande så som att producera Sagobygdens musik- och berättarfestival, samordna projekt, skriva projektansökningar och bistå verksamhetsledaren när behov föreligger.

 

Du är en noggrann administratör och klarar av att hålla deadlines. Du kommer att arbeta självständigt och i samarbete med övriga medarbetare. Resor lokalt och regionalt är vanligt förekommande, kvälls- och helgarbete kan ske vid behov. Placering är i Ljungby på Sagomuseet.

 

Vi söker dig som är engagerad, har erfarenhet av producentyrket och projektledning. Det är viktigt att du har ekonomiska kunskaper, från utbildning eller från erfarenheter som vi bedömer likvärdig. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Du ska trivas med att skriva projektansökningar. Erfarenheter inom berättande eller teatervärlden är meriterande. Du har också kompetens att hantera sociala medier, appar och andra digitala lösningar.

 

Vi tror att du är kreativ, har förmåga att komma på lösningar och se saker ur olika perspektiv. Om du är ansvarstagande, självständig och samtidigt tycker det är roligt att samarbeta med andra så kommer du att trivas med att jobba hos oss. I arbetet som producent och projektsamordnare behöver du vara strukturerad, ha koll på planering och i perioder av hög arbetsbelastning kunna vara flexibel. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Omfattning: Heltid 100%.  Krav B-körkort

Varaktighet: Vikariat 9 månader, fr.o.m. 1 januari 2024, t.o.m. 1 oktober 2024, med möjlighet till förlängning. Vi ser positivt på om du kan påbörja din tjänst redan i december 2023.

Ange referens Producent/projektsamordnare i din ansökan.
Vi intervjuar löpande men önskar din
ansökan senast 1/10 till
kontakt@sagobygden.se

 

Kontaktpersoner:
Per Gustavsson, ordförande Berättarnätet Kronoberg
070-631 30 93
per.gustavsson@telia.com

Tine Winther, Verksamhetsledare Sagobygden
072-644 60 18
tine.winther@sagobygden.se