Årets Mickelpristagare Eva Löfman Törnqvist

Nyheter

Juryns motivering lyder: Mickelpriset 2024 tilldelas Eva Löfman Törnqvist för sin långa gärning inom muntligt berättande, och hennes fantastiska förmåga att förena berättandet med såväl teaterns uttryck som med musiken.

Det är med värme och glädje vi presenterar Mickelpristagare för 2024, som överraskades under festivalens festliga invigningskväll på Grand i Ljungby. Eva hade lutat sig tillbaka i publiksätet, nöjd efter att gjort sitt nummer i kavalkaden. Nu väntade hon nyfiket på vem årets pristagare skulle bli…

Juryns motivering lyder:
Mickelpriset 2024 tilldelas Eva Löfman Törnqvist för sin långa gärning inom muntligt berättande, och hennes fantastiska förmåga att förena berättandet med såväl teaterns uttryck som med musiken.

Eva Löfman Törnqvist är berättare och sångerska. I mer än 40 års tid har hon blandat berättandet med sång och musik. Med start i en tid där berättandet skulle vara lågmält och inte ta plats, valde Eva att skruva upp volymen och låta lyssnarna vara kvar i berättarupplevelsen med hjälp av musiken.

Eva strävar efter att förtäta ögonblicket och låta tiden stå stilla, vilket hon gör med såväl berättelser om livsöden, som folksagor och myter från jordens alla hörn.

Eva startade den idag välrenommerade Simsalabim, tillsammans med musikern och pianisten Sten Löfman. Under många år har de båda rest land och rike runt och förgyllt förskolor, skolor, bibliotek och festivaler. Idag fortsätter Eva det fina arbetet med musikern Teresa Indebetou.
Stort grattis Eva, du är en magnifik berättare som vi alla ser upp till och gärna inspireras av.

PS: Klicka här för att se vilka som tidigare fått Mickelpriset