Tomtar på loftet?

Nyheter

BLOGGNYTT. SOM NYINFLYTTADE I BYN FICK VI HÖRA, "DET ÄR JU TUR MED DEN HÄR GÅRDEN", en annan lade till "NI HAR JU EN TOMTE PÅ STÄLLET, HAR NI SET DEN ÄN?"

BLOGGNYTT med Saga Alexandersson.

”Den äldste sonen gillade att meka med saker och ting och brukade sprida sina pinaler överallt där man skulle sätta fötterna. Han längtade efter att bli 15, så att han kunde få köra sin moped. Han fick ett litet utrymme på gården som han fick husera fritt i. Det hade en egen dörr in, men gick inåt i byggnaden ihop med en sågbod. Det enda han behövde göra, var att spika upp ett vred så att det gick att stänga utifrån.

 

Men, vem är det som haspar dörren från insidan, är det någon mer som gillar att meka med moppen? Var det gårdstomten som ville se till att allt var i ordning vid dagens slut? Än idag vet vi inte svaret. Ryktena lever vidare, och det händer att folk stannar till vid gården och frågar hur det står till med de där tomtarna på loftet. Läs hela berättelsen:

Tomte på loftet?

 

Tips! 

Sagobygden.blog  är en guldgruva för dig som inspireras av berättelser i alla former från dåtid till nutid. Bloggen uppdateras när du minst anar det. Och har du något att berätta, hör av dig redan idag;  kontakt@sagobygden.se. Märk mailet med ”Sagobloggen”