Hej Lina Midholm, ny som Berättarantikvarie!

Nyheter

NU HAR DU VARIT PÅ PLATS EN TID, SÅ DET ÄR HÖG TID FÖR EN PRESENTATION.

”Det blev en härlig rivstart med projekt och nya uppdrag här på Sagobygden, har varit här sedan den 1 september som berättarantikvarie. Ett jobb som känns utmanande, spännande – och väldigt roligt. Jag kommer bl a  leda projektet Livsviktiga berättelser som handlar om att samla in sentida berättelser kopplade till platser för att på så sätt lyfta en del av det immateriella kulturarvet i landskapet.

 

Jag kommer även att leda ett projekt med en digital sägenkarta för barn, som bl.a. ska inspirera skolor över hela landet att arbeta med berättande och lokala sägner. En annan uppgift är att utveckla Sagobygden och att ansvara för sägenplatserna, både befintliga och nya. Ser även fram emot att vara med och planera inför nästa års Berättarfestival, så kul!

 

Jag är uppvuxen i Drömminge utanför Värnamo. Efter gymnasiet var jag aupair i London, volontär på kibbutz i Israel, jobbade på bibliotek, gatukök, fabrik med mera. I mitten av 1990-talet flyttade jag till Göteborg för att studera på Kulturvetarprogrammet med huvudämne etnologi, och hamnade därefter på den statliga myndigheten Institutet för språk och folkminnen. Efter ca 25 år i storstadsexil flyttade jag och min familj tillbaka till Värnamo och nu bor vi på en liten gård med höns, bin och katter. Häst och får står högt på önskelistan. Jag har dessutom blivit markägare till en källa som har en urgammal sägen knuten till sig, en sägen om ung olycklig kärlek. Det kunde väl knappast bli bättre! ”

Har du några frågor, hör gärna av dig: lina.midholm@sagobygden.se

Och, här på museet finns oftast en kopp kaffe redo, så kom gärna förbi och hälsa på Lina!