Mer sommaröppet. Mer berättelser.

Nyheter

Efter förra årets högtryck på antalet besökare här på Sagomuseet, kommer vi denna sommar utöka öppettiderna. Från den 25 juni till den 28 augusti öppnar vi redan kl 10.00 prick. Alla veckans dagar utom måndagar.

Just nu känns det extra kul att kunna erbjuda ett mer tillgängligt Sagomuseum. Tidigare år hände det inte sällan att vi fick be besökare vänta i trädgården innan vi kunde släppa in fler gäster. Innebörden av tillgänglighet är dels längre öppettider, kl 10.00-16.00,  dels fler visningstillfällen med berättare och dels en större lokalyta, med Eskilsgården inräknat. På Eskilsgården (grannhus till Sagomuseet) visas stora delar av sommarutställningen Spinn, spinn dotter min som också består av en kreativ skapar-del som passar hela familjen. Här tackar vi Hemslöjden Kronoberg för idéer och hjälp.

 

Nytt för året är också trädböckerna med inspelade berättelser (på tre olika språk) som finns utplacerade i Sagomuseets trädgård. Allt du behöver är en nyfiken mobil som vågar scanna sägenomspunna QR-koder. För bästa upplevelse koppla gärna in dina hörlurar.

 

Till utställningen ”Spinn, spinn dotter min” arrangeras en rad berättarprogram och en kväll med Spinnstuga den 27 juni.

Läs mer om datum och öppettider på Sagomuseet