Regional miljonsatsning

Nyheter

DET FINNS ALLTID EN BERÄTTELSE RUNT HÖRNET I LJUNGBY KOMMUN. VI ÄR STOLTA ÖVER ATT DEN MUNTLIGA BERÄTTARTRADITIONEN HÅLLS LEVANDE, säger Ulla Hansson, Kultur- och Fritidsnämnden i Ljungby

Ännu en god nyhet!

Från Region Kronoberg kom igår ett mycket positivt besked för oss och för det muntliga berättandet!
”Vårt arbete har växt mycket de senaste åren, vi ingår idag i många internationella sammanhang, och med detta stöd kan vi fortsätta vårt arbete och vara en ambassadör för det muntliga berättandet, i Sverige och världen över.”

 

”Ett flerårigt regionalt utvecklingsarbete kring Kronobergs starka muntliga berättartradition har gett finansiell utdelning. Region Kronobergs kulturnämnd har beslutat att utöka statsbidraget till Berättarnätet Kronoberg med en miljon kronor årligen för att permanent stärka Sagobygdens och det immateriella kulturarvets plats på den nationella och internationella kartan.”

Klicka hör för att läsa hela pressmeddelandet från Region Kronoberg

 

Foto:Mats Samuelsson

Bilden ovan visar en av de 42 Sägenplatserna i Sagobygden, Lille Petter Johans stuga, utanför Eneryda i Älmhults Kommun. Pappa och dotter har kopplat upp sig till hemsidan, Sagobygden.se, för att lyssna till  berättelsen om denna smått makalösa man.
Klicka här för att höra mer om Lille Petter Johan


Lyssna till fler berättelser från Sägenplatserna i Sagobygden

Klicka här för att ta del av alla de andra spännande Sägenplatserna i Sagobygden