Vårmöte med Sveriges Museer

Nyheter

Vi är på plats i Halmstad tillsammans med museibranschen som i år har ett angeläget huvudtema 'Hållbarhet'.

När våren nalkas, då är det dags för Sveriges Museers vårmöte, där ett av årets huvudteman är hållbarhet och museernas roll i klimatkrisen. Alla var glada för att äntligen kunna samlas, men för de som önskade kunde man även följa dagarna digitalt, ett bra hybridmöte.

.
Invigningstalade gjorde kulturminister Jeanette Gustafsdotter som också delade ut priset till årets museum 2022, Nationalmuseum i Stockholm.

”Med visionen att vara ett museum för alla visar Nationalmuseum hur museer kan göra skillnad genom att vidga samtalet om konst och kultur i samhället – ett arbete som når långt utanför museets väggar. Allt med ett lustfyllt tilltal som genomsyrar hela verksamheten.”

 

Vi skickar ett stort Grattis till Nationalmuseum för den fina utmärkelsen. Och vi tackar Sveriges Museer för en inspirerande dag.
.

.
*Sveriges Museer är en ideell branschorganisation som bildades 2004, och har drygt 230 medlemmar. De tar tillvara och driver svenska museers gemensamma intressen. Tillsammans med olika lokala värdmuseer arrangerar man varje år Museernas Vårmöte. Visste du att landets museer ett normalår lockar drygt 28 miljoner besök, vilket är långt fler än antalet biobesökare.