De som kom före. Med Ellen Sjömålen

Datum: 1 april

Tid: Kl 15.00 - Ca kl 16.30

Plats: Sagomuseet i Ljungby

Entré: Pris 50 kr/medlem, 100 kr/icke medlemmar. Anmälan och frågor; kontakt@sagobygden.se

Evenemang

Som vi har längtat. Det här är en berättarföreställning som berör på djupet och som sitter kvar länge. Ellen har tittat tillbaka på sin släkthistoria och överraskats över likheterna, eller inte...

En berättarföreställning om att vara kvinna, i ett långt led av kvinnor.
Ibland svartvita fotografier och kyrkböcker hittade berättaren Ellen Sjömålen pusselbitar till sin släkts historia och nyckeln till att läka sig själv. Ibland måste du gräva där du står för att ta dig framåt. Ibland måste du lyssna till de som kom före, även om deras röster ibland talar från andra sidan graven.

Den här föreställningen framförde Ellen vid berättarfestivalen 2022. Efteråt var det helt tyst i salongen, enstaka snyftningar hördes, publiken dröjde sig kvar och så började man småpratat med varandra om vad är det vi har varit med om. Alla var eniga, det här vill vi se och höra igen. Så varmt välkommen tillbaka kära Ellen, också fd berättarkollega på Sagobygden.

 

Förboka din plats: kontakt@sagobygden.se
Pris inkl lätt fika: 50 kr/medlem, 100 kr/icke medlem

 

PS: Som en kontrast till en stark föreställning vill vi ändå lyfta att Sagomuseet invigdes den 1 april 1990, låt oss passa på att hurra för detta!

.

Sagobygden med stöd av kommunerna Alvesta, Älmhult och Ljungby, Region Kronoberg samt ABF.