Publiken har sagt sitt - Meja tog hem deltävlingen i Berättarslam Kronoberg 2023

Nyheter

Grattis Meja Ohlsson Rodriguez, som berättat så länge vi minns både här i Sagobygden och på Ljungby Kulturskola. Nu ställer vi siktet mot Riksfinalen i Stockholm

Det var tufft, det var jämnt, det var roligt och det var överraskande denna söndag då deltävlingen i årets upplaga av Berättarslam Kronoberg skull avgöras. Det blev precis som Berättarslam skall vara, en lekfull tävling i berättande. De tävlande deltar med två olika berättelser, som kan vara vilken stil som helst, men får inte överstiga 15 minuter. Bedömning görs av en publikjury om fem personer.

• Den 3 september arrangerade Berättarnätet Kronoberg berättarslam på Sagomuseet i Ljungby.
• Segrade i finalen gjorde Meja Ohlsson Rodriguez, Växjö, efter en tuff kamp mot Anna Barsk Holmbom, Örkelljunga och Agneta J:son Granemalm , Ljungby. De hade i första omgången vunnit publikjuryns gillande och slagit ut Vibeke Hylten Cavallius, Växjö, Helena Heyman, Lund, Åke Olsson, Hamneda och Catharina Nord, Ljungby. Kalibreringsberättare var Jakob Elofsson och cerominimästare Pelle Olsson.
• Meja Ohlsson Rodriguez har en spännande tid framför sig, inför SM-finalen i Stockholm den 7 oktober. Arangör är Berättarnätet Öst.

 

Klicka här för att se Facebook-inlägget och filmade delar av deltävlingen på Sagomuseet

Läs mer om Berättarslam här:
https://sagobygden.se/sv/evenemang/berattarslam-lekfull-tavling-i-muntligt-berattande/

(Foto och film B.Gullander)