"Trädgården berättar" invigdes på Världsberättardagen 2024

Nyheter

Med stor glädje kunde vi äntligen inviga en efterlängtad upplevelse i Sagomuseets trädgård, nämligen "Trädgården berättar".

Att vi numera kan erbjuda ”Trädgården berättar” innebär att du, utrustad med en mobil, kan besöka Sagomuseets trädgård och lyssna till berättelser under dygnets alla timmar. Det finns sex trädböcker utplacerade med unika QR-koder kopplade till väsen-berättelser som på något vis knyter an till platsen. Vad sägs om berättelser om den vackra men förrädiska Skogsrået, de lömska trollen, den vakande draken, de känsliga Jättarna, magin och ritualer kring Midsommarens blomsterängar …

Det var dropin under förmiddagen där bland andra Kulturnämnden från Ljungby Kommun, elever från Sunnerbogymnasiet var några av besökarna. Dagen till ära fick man också en introduktion av verksamhetsledare Tine Winther om bakgrunden och upplägget. Alla berättelser finns inspelade på svenska, tyska och engelska. Rösterna är lagda av Sagobygdens berättarpedagoger och effektljuden kan vara från de sägenplatser som omnämns, eller…  Varmt välkommen hit!

 

Bilder från invigningen

Läs om evenemanget